Feed

Hidarime Tantei Eye

by facchan on Thursday, November 25, 2010, under

bismillah.salam

lame aku xwat drama review kan?? tadi pada pukul 10.45 malam aku berjaya menghabiskan satu drama yg giler b'genrekan detektif iaitu Hidarime Tantei Eye. ayat skema nk mampos!


one word aku for this drama : MANTAP

giler ahhh.. aku baru tgk drama stakat nih.. Sunao ni Narenakute and ke2 cite nih.. lam dua2, cite ni paling best. bagi aku la.. hehe saspen gilerr ohh cite nih!!! setiap episod aku rase cam saspen. seriouslyy, cane nk eja saspen?

cite dye cani.. Tanaka Ainosuke [Yamada Ryosuke] budak sekolah menengah jer. satu ari tuh, dye wat pembedahan transplant mata kiri dye.. mata kiri tu drp abang dye Tanaka Yumehito [Yokoyama Yuu].
eh lupe nk cakap.. hidarime tantei tu maksudnye detektif mata kiri..

budak lagi si yamada ni kalo nak taw~
ni lepas pembedahan mata
 sambung~ so lepas Ainosuke dah dapat mata kiri dye tuh, dye boleh nampak semua klu2 untuk sesuatu case jenayah.. oh and dye pon pandai melukis.. then lepas dye dah dpt gambaran hint untuk kes crime dye akan lukis kat notebook dye.. dengan bantuan sensei dye, Sayama Hitomi [Ishihara Satomi] ngan polis2 sekali la.. dye dapat selesaikan kes dorang..
cantik kan?
Hitomi sensei by Ishihara Satomi
and yang bes nyer kan.. setiap kes tu berkaitan antara satu sama laen..penjenayah tu mmg dah plan dari awal. penjenayah tu dah letak sumer plan dorang lam laptop.. nak jadikan cerita, laptop tu polis berjaya amek.. and dorang suruh sorang agi penjenayah yg still dlm jel, Akira-nantoka [Crystal Kay] tolong crack password laptop tuk dorang.. so cam, Akira ni ade la jugak membantu sket2 gtaw ape plan seterusnya penjenayah tu nak buat.. hahahahhaha.


ending dye pon mmg xdisangka la..ahh malas dh nak citer! tengok seniri! lol. aku nk komen pasal Yamada pulak nih!!! omg~ kalo la aku ni 17thn kebawah, aku mgkin suker dye kot!!!!!!! ahahahah.. xde lah. yamada lam citer ni sangaaatlaahhhh kakkoii~ bkn appearance dye, tapi watak Ainosuke tu.. aku mmg salute aa lakonan dye kali nih! betol~ selama ni aku tgk dye blakon cam.. hmmm bese2 jer.. xde la menarik sgt. mmg xmenarik pon di mata aku.. cth : One Pound Gospel. teheheheheh~ ye la.. mane nk nmpak dye kalo duk tengok kame jer~ XDDD
demo3333!! lam citer ni, ngan expression muka dye, ngan emotion nyer.. tetibe 'kyun' kejap jantung aku~ *pegi matii~~!!*. so dye berjaya buktikan yg dye pandai belakon!! syabas yamada! XD. and yokoyama siyes ensem lam citer nih.hohoho~
hensem gak kaw ni eh~ XD
Ainosuke's oniichan

so overall, aku kasik... 9/10 la for drama nih!! kes2 dorang sgt tricky.. memang hebat aa director/penulis skrip citer ni bley pikir gini.. ciwah~ aritu kan, aku tengok Maid Deka, ala2 detektif gak.. tapi satu episod je larat tgok.. hahaha. nande yer?? XD

oshh itu ajer~ jyaaa.. hmmm nk tengok ape lagi yerrr~~~ ohhhh.. hari jumaat ni pegi rmah ira (oneechan) seminggu.. kat sana xtaw ader wifi ke tak.. nak bawak broadband, dah sebulan xbayar.. hehe. nk wat ape kat sana.. hurmmm bawak external tgk cite je la.. ><

ps: kenapa polis2 dalam drama digambarkan sbg 'bodoh'?? =X


2 comments for this entry:
  1. ジュリャ ♥*

    To quote you:

    "kenapa polis2 dalam drama digambarkan sbg 'bodoh'?? =X"


    Because they want to make the hero look good~~! ( ^ w ^ ")/



    Nice drama review by the way. :)

  2. facchan

    thanks for commenting julya chan~

    well, it's kinda annoying though.. the police (in drama) always pissed me off! XD

Followers

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!