Feed

Tak Sekola Punye Olang!

by facchan on Wednesday, October 3, 2012, under

salam~


arini ada satu peristiwa yang sangat membengangkan di mana keinginan untuk membunuh orang 50%. !@#$%^&^%$#

aku ada la kena jaga kaunter kat Cyber Cafe (CC) ni. oh before ade org tanya (kalau ade la -.-), aku skg ni keje kejap part-time kat CC depan rumah aku jer. huhu. jalan xsampai 2 minit. haha. gaji bese2 je. aku ni just nk isi masa free je. sbb bosan haram dh duk rumah. bkn dapat tawaran kerja lagi ponnnnnn :/ *butthurt* (even aku xtaw aku butthurt ngn sape).

ok. balik kepada cite bengang aku ni.

aku dah keje dlm sebulan dah. dalam sebulan ni. ada la sekor babi sorang mamat ni (cth, A la), dah kira dewasa la kan. mmg dia datang hari2 tiap2 pagi CC tu. aku pon heran dia ni keje ke tak tah. hari-hari duk buang masa kat CC. wat perabih duit. dah kalau kaya sangat la, SUH BAPAK KAU PASANG INTERNET KAT RUMAH LA. 

anyway.. so dia ni dtg la hari2.. muke cam baikkk jer. juruh bak kata org ganu. TAPI. hari-hari gak la selain dia main game, dia bukak web *ehem222-you-know-it*. apa yg sangap sgt xtaw la. pagi2 dah bukak bende2 camtu. so aku mmg dah label babi mamat A ni jenis macam ni. so setiap kali dia datang, aku mmg kena usha ape dia buat. kadang-kadang kalau aku leka, bukak twitter, usha tumblr ke..mmg dia amik kesempatan bukak bende tu. babi 

kat PC kaunter tu (PC billing nama nye) mmg aku boleh control sumer PC2 customers. aku boleh tengok ape dorang buat, aku boleh tutup application dorg bukak (Mozilla,Chrome), aku boleh gak shut down kan PC dorang. HAHAHA *ketawa jahat*

so ari ni.. berlaku la peristiwa ini...............

si A tu datang lagi, aku dah macam, damn mari doh sekor ni(dah datang dahhhh). lol kalo boleh mmg aku xnak dia datang time shift keje aku sbb aku malas nk deal bende2 cani. so memula ok la xde ape. dia main game, aku tengah edit resume. T_________T tolong la sapa2 amik aku keje T^T. sobs. *sambung* pastu ade lagi sekor babi sorang mamat ni (B), kawan A ni kot. duk sebelah2. aku memang duk leka la tadi nyer nk buat resume tadi. pstu tetibe teringat kat babi2 mamat2 tuh. aku pon usha la kan..

B bukak game nama nye Sex Game. pastu ade jugak dia bukak web tut-tut tuhhhhh. babiiiiii!!!  ari ni juruh pulop si A bukak game je. elehhhhh duduk sebelah2, xde maknanya 'juruh'. join sekali tengok menatang tuh. haram kau. aku pon ape lagi kan.. as a warning, aku tutup je dulu Mozilla tuh. TAPI. pas aku dah tutup tu, dia bukak lagi.. dalam 3 kali gak ah aku wat camtu, dia bukak lagi. dia mcm cabar aku. pastu dia gelak kuat2 pastu bersorak like 'booooo~~' nantonaku. nyenyeh gile. nyenyeh bahasa Kay-El ape yer? >< kira dorang macam saje nk wat aku annoyed. !@#$%^&* ini dah lebih. 

sore de.. azan berkumandang kat HotFm. (fyi, aku mmg bukak radio nk hilang bosan). time azan tu aku sengaja pasang kuat-kuat biar satu CC dengar. kasi insaf sikit kt cust nih.. hehe. bley lagi dia nyenyeh kat aku. time azan tuh. babi dop babi tuh? 

klimaksnya di sini, aku pon saje je la mengadu pasal bende tu kat Pika(pekerja cawangan CC ni jgk-tepi kedai basikal tu) via fb. aku sembang22, tetibe dia cakap Edy (kira macam manager gk la utk CC yg aku and pika jaga ni) nak datang kat CC wakaf tengah (CC aku). so mase aku tgh chatting tu, Edy pon ada jgk kat CC simpang 4(CC pika) tu. bukan time shift dia pon. dia saje lepak2 kat situ kot.  Pika gitau dia la ni makna nye. aku pon mcm, laaa... xpayah datang pon xpe kan.. bende kecik je (kecik ke -.-). so mcm xsangka la plk kan dia nk datang nih. haha. bagus lah. 

Edy pon sampai la kt CC wakaf tengah ni~ Edy ni jenis sadis sikit. kalo ade org bukak bende pelik, kalau aku tutup Mozilla je kan. means, dorang still bukak balik. si Edy ni datang2 je, tanya aku.. pc mana, terus pegi tutup plug. HAHAHAHAHAHAH. dua2 pc babi2 mamat sekalian. Edy kasi lecture sikit2..aku xdengar  sangat sbb aku sibuk ada cust nk photostat time tuh. lama gak la kot kena lecture. anddd...miracle. lepas tu dorg dah xbukak. aku xtau la ape Edy buat kat dorg. lol. 

Edy dah balik, dorg pon dah xwat hal. aku pon meneruskan dengan misi menyiapkan resume sambil2 tu usha twitter/tumblr dsb. calm kejap. lalalala  *insert Smurf song* 

TAPI. 

dorang still xpuas hati ngn aku sebenarnya. mase dorang nk balik tu, A sound aku, macam threat aku la cakap "mu op hok ngadu tadi, natang ape. kena aa mu kekgi" (Translate: kau kan yg mengadu tdi, kena la kau nanti *kikiki tu pon nk translate gk*). pastu glare kat aku. haram punya babi orang. alkisah nyer, si A tu mmg x bukak bende tu ari ni, dia duk bengang sbb Edy tutup jgk PC dia tadi XD. 

aku still calm. lajsflasdjfl even so, aku still takut la gak kan. ye la. takut la dia wat macam2. aku lately duk baca kisah2 seram(hehe), ada cite pasal org hantar sihir, kena buatan org & seangkatan dgnnye. aku pon cuak la kan bile pikir bende2 cani. babi manusia ni xleh nk percaya sangat. nauzubillah. Ya Allah, lindungi la aku drp ancaman yg boleh memudaratkan aku. Amin. ><

aku dah gitau kat Kerol (manager CC Wakaf Tengah). harap la dia amik tindakan kan~ i mean bkn psl dorg bukak web tuh. bu t pasal dia ugut aku tuh. hehe. customer's always right pon, keselamatan pekerja harus di-utamakan jugak!! satu lagi aku harap babi2 mamat2 xdtg lagi CC ni. nak datang  jugak, nk bukak bende2 cmtu, datang mase bukan shift aku please. 

kpd babi A and the gang, mampus korang lah. IDGAF.

lols. ilu kame XD
(c): shibireru@tumblr
the question is, berapa banyak babi2 kat atas? :PP

ps: kesian kau babi(i mean the real babi). kenapa la org salu samakan jerk guy/bitch ngn kau. kau xbersalah~ XD 

----

wah akhirnya ade jugak cite RL instead of fandom dlm blog ni kan~ XD tetibe rasa puas hati tulis kat sini. 
sebenarnya banyak je pasal life aku kalo nk cite. tapi aku malas. lagi pon, selama x berblog ni, aku dalam fasa depression state. rasa macam xnak buat apa2. xnak amek tau psl dunia luar. diriku rasa kosong~ kosong ow oo~~ *tetibe*. .

sebab tu aku deactive fb dulu. selain drp bosan, aku tutup sbb aku rasa mcm aku ni xberguna je bile tgok kejayaan kawan2 dlm fb tuh. depress gila. T_____________T bukan jealous (ok jealous jgk sikit2) tapi tah la. mmg aku depress sgt2 time tuh. skg pon still in depression state ekceli tapi x obvious sgt la. pastu aku sibukkan diri ngn benda2 xberfaedah fandom. bkn tenang pon -.-;; lagi tambah depress ada lah. bese la kan.. fandom KT kan bengong. *long sigh*. demo222 KT still the best. hehehe.

oh yer. since aku malas dh nk wat entry baru, aku nak ucapkan kat sini...

SELAMAT PENGANTIN BARU(2012) kawan-kawan ku, batch aku namely:

-Sehah and suami - kawen dh kawan aku sorang ni T^T 
-Syaza and suami
-Nani and suami
-Diyani and suami
-Nik and suami (bakal) - nak kawen dh kawan aku yg ni jgk T___T *hugs*
- Asma' and suami (bakal)

semoga berbahagia korang, sampai akhir hayat. insya Allah. 

btw, tahun 2012 ni mmg boom ke for kawan2 aku kawen? (ni pon membuatkan aku depress jgk. aku still single >< lol) hahaha. start byk yg dah mendirikan rumahtangga adalah tahun ni. dah 23 tahun, still muda bagi aku. tapi dh jodoh dorg kan. fufuu. shiawase ni natte(?) ne~ (ke, shiawase ni narimasu youni?).

sore ja!


4 comments for this entry:
  1. Mira Ixora

    farahhhhh...
    try la mntok keje kat kl!
    btw, byk nye babi xterkira hahaha :p

  2. facchan

    miruuunnnn...
    i did! xdop rezeki lgi lah. sobs.
    (or mybe resume xkuat orz)

    babi xbersalah! XD

  3. Aweenz193

    giler la babi2 tersebut. eeeeee perangai teruk tul. kalau dah kaya sgt asal x letak internet kat umah je. haiish sumpah tak malu tul dok g bukak bende2 tah pape tu. hish

  4. facchan

    aweeennnn~~~~~~~~~~~
    wahh xpernah2 komen kt blog kte XD.

    huuuu.. ikr. kte pon heran dorg ni keje ke tak. asek buang mase je!!! dh la bukak mende tu siang2. haram betol.

Followers

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!