Feed

LAKSA

by facchan on Saturday, July 30, 2011, under ,

bismillah. salam~


wuhuu dh lame xmerepek kt blog >< bkn ape.. malas je ekceli nk update. hehehe.


ermmm aku baru je lepas makan laksa ni.. wootssss shiawaseeee!! *_________* aku sgt suke laksa. 
btw, bkn laksa penang. laksa ade byk jenis.. ade laksa kuah putih, kuah merah punyer.. laksa johor.. lol. aku xpenah makan laksa johor. ke, laksa kuah merah tu adalah laksa johor? hahah tak tau la pulak kan ><


kitorang sini pnggil laksa kuah merah. ni laksa johor ke? ><
(c):  as stated
ari ni seharian aku makan laksa. lol. semalam aku gi rumah ayah mi(pak sedara-adik ma aku) sebab ade majlis merisik for achik(mak sedara-adik ma aku). alhamdulillah, happy for her 8DD. so, gi sana makan laksa. ma buat kuah putih, m.alang buat kuah merah. yang kuah putih nye lagi laku.. hohoho.


honestly, aku lagi suke laksa kuah putih nyer. sbb cam best ah! XD. laksa kuah merah best gak.. tapi sebab xleh letak belacan ngn itu cili giling.. hehehe.


(c): on the pic
so orang terengganu, kalo makan laksa putih kena ade bahan2 cam kat atas. belacan, garam sikit, cili boh ngn ulam2. aku kan suke pedas.. aku salu letak byk2 culi boh.. nyahahah.. and xlupa, belacan! slurppp best~ kuah merah pedas gak. tapi xbape minat XD


NI CARA ORG TERENGGANU!!!! ade sekali tu kan, aku sembang la ngn member aku.. org trg suke mkn care cani2.. ade bahan2 cani.. and dorang cam..... "GARAM?!!!!!!! BELACAN?!!!!! ewwwwwwwwwwwww. kitorang wat cam bese je.. xde garam2 bagai nih.. letak la garam cukup2 dlm kuah tu". so aku macam.. "OHHHHHH CELUPAR SUNGGUH MULUT KALIAN. NAK KUTUK2 CARE KITORANG APEHAL MINAH?!!!!" tapi aku ckp dalam hati je la.. orz. malas nk layan.. 


HIYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY aku agak/sangat/serius xsuke laa if orang duk kutuk2 hina2 makanan nih!! cam ape jer!!!!! !@#$%^&^#@#$^ HOI ITU REZEKI KAU TAU TAK?!!!! 
ape ingat care korang best sangat?!  and aku xsuka gak org yang salu duk kutuk makanan fav aku. orz .acer respek sikit org laen >.>.


satu agi kan.. aku xsuka la bile makan ramai2 and pastu ade orang kutuk makanan tu xsedap.. pastu cakap xnak datang kedai tu dah. dah la wat muka bitch tuh. macam haram!! ape ko ingat orang nk dengar opinion kau tuh?!!! makan je laaa!!!! aiii ni nak mencarut nih! please treat food nicely, can? >.> (ok, ni based on aku punyer pengalaman =/)


aku pon memang la ade jer xsuke certain food kan.. tapi aku xde nak ber'yek3333' ber'ewww2222' nih!! aku xsuke, aku just ludah balik jer (hehe)


ehhh ape nih? lol. tetibe naik angin pulak~ XD tadi beriyer ckp psl laksa. muahahahaha..


anyway... fav laksa aku.. laksa terengganu yang kuah putih, pastu mybe laksa penang.. 


fghjkl;;lskja slurppppp!!
(c): google-san
btw.. lagi sehari agi before ramadhan~!!!!! \o/. bibir aku giler kering. sampai darah2 agi orz. kena minum air banyak2 ni. >< nnti lagi kering time pose.. hohoho

ok ja.. next post aku nk flail RFY punyer teaser! alkdhfsalkfhsal;


4 comments for this entry:
  1. Anonymous

    bibir kite pun!!!!tgh kering....sakit!!!! nk kiss koki!!!!!! <--kankenai XDDD

    -roro-

  2. facchan

    jom kiss koki before pose nih! XDD

  3. Siti Safiah

    lapar la plak..:) 1st time dngr laksa kuah putih + laksa kuah merah..nk try laa nnti..:)

  4. facchan

    heheh.. rase la piah!!! best gile~ *___*

Followers

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!